Guidan

Blog

adviesgesprek aan tafel 1

8 voordelen voor het inschakelen van een aankoopmakelaar

Je bezichtigt beter met een aankoopmakelaar! Lees hier de 8 voordelen voor het inschakelen van een aankoopmakelaar:   1. Met een aankoopmakelaar sta je zekerder in je schoenen Stel: je verkoopt zelf je huis en je hebt twee geïnteresseerde, maar identieke partijen. De een met aankoopmakelaar en de ander zonder. Dan is de verkopende partij meestal geneigd om in zee te gaan met de […] Lees verder »

Aankoopmakelaar Sneeuwroem 7, Twello

Om zicht te hebben op wat een reële prijs is, had ik Guido al een keer gebeld, omdat ik hem kende vanuit mijn werk en bij de inschrijving van fase 2 De Schaker. Guido vertelde mij toen ook over zijn stappen om voor zichzelf te beginnen en zich te focussen op de vraagkant van de […] Lees verder »

bord verkocht

Woningmarkt gemeente Voorst op hoogste niveau in 10 jaar

De woningmarkt in de gemeente Voorst is sinds de zomer van 2014 aan een sterke opmars bezig. Net als de gehele Stedendriehoek zien we momenteel op alle fronten een sterk herstel. Dit heeft ertoe geleid dat de mediane verkoopprijs op het hoogste niveau in bijna 10 jaar tijd staat. Uit onderstaande grafiek valt duidelijk op te maken […] Lees verder »

Guidan aankoopmakelaar - Koploper in aankoopbegeleiding

Koploper in aankoopbegeleiding

We zijn enorm trots om te kunnen melden dat we, een jaar na de oprichting van Guidan, het grootste makelaarskantoor van de gemeente Voorst zijn op gebied van aankoopbegeleiding. Afgelopen periode heeft Guidan diverse kopers succesvol begeleidt naar een nieuwe woning, naar hun droomhuis! De kennis van de regio Stedendriehoek en de onafhankelijke rol als […] Lees verder »

Guidan - Nieuwbouwwoningen uitverkocht, wat nu als koper op de woningmarkt?

Nieuwbouwwoningen uitverkocht, wat nu als koper?

Het is inmiddels twee maanden geleden dat de projectverkoop van de Fliertbuurt in Twello in de verkoop ging. Tijdens een anderhalf uur durende start van de verkoop, kon je lopen over de koppen en mensen verdrongen zich voor de verkoop banners. Op de foto’s van deze avond zagen we potentiële kopers in alle leeftijdsgroepen voorbij […] Lees verder »

5 handige tips om onderzoek te doen bij aankoop van een woning - guidan

5 tips om zelf onderzoek te doen bij de aankoop van een woning

5 tips om zelf onderzoek te doen bij de aankoop van een woning Stel u bent op zoek naar een koopwoning op de woningmarkt en u bent druk bezig met het bezichtigen van woningen. U houdt dagelijks Funda in de gaten wilt snel kunnen reageren op het moment dat de juiste woning voorbij komt. Voordat […] Lees verder »

FB_Guidan_April_13

Mondeling akkoord bindend?

Mondeling akkoord niets waard? “Mag de verkoper zijn woning nog aan iemand anders verkopen nadat ik een akkoord met hem heb bereikt?” Deze vraag wordt mij als aankoopmakelaar steeds vaker gesteld. De aantrekkende markt en de steeds krapper wordende markt zorgen ervoor dat dit soort vragen weer actueel zijn. “Ik had de concept koopovereenkomst al […] Lees verder »

FB_Guidan_April_12

Woningmarkt Apeldoorn en Deventer naderen kookpunt!

De woningmarkt in Apeldoorn en en Deventer laten sterke tekenen van oververhitting zien. Het aantal verkochte woningen ten opzichte van een jaar geleden stijgt significant, de gemiddelde prijs kent een sterke curve omhoog en daarnaast loopt de gemiddelde verkooptijd in beide gemeenten fors terug tot onder de twee maanden! Op 13 april 2017 heeft de […] Lees verder »

Guido Leerkes - 10 redenen waarom een aankoopmakelaar juist in de huidige woningmarkt onmisbaar is! Guidan

10 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar is

10 redenen waarom een aankoopmakelaar in de huidige woningmarkt onmisbaar is? De woningmarkt raakt in steeds meer plaatsen in Nederland oververhit en het percentage woningen dat voor de vraagprijs of daarboven wordt verkocht neemt in rap tempo toe. Heeft het nog wel zin om een aankoopmakelaar in de arm te nemen? Guido Leerkes van Guidan […] Lees verder »

adviesgesprek in woonkamer met mevrouw

Kiezen tussen een huurwoning en koopwoning

Kiezen tussen een huurwoning en koopwoning Een klant van Guidan aan de telefoon, die momenteel in een huurwoning woont. Zij wonen hier al een langere periode en hebben de woning grotendeels opgeknapt om het naar hun zin te maken. Beide komen oorspronkelijk niet uit Nederland en vinden het moeilijk om hun weg te vinden op […] Lees verder »

Waarom een aankoopmakelaar?

Waarom een aankoopmakelaar? Stel, u heeft besloten een huis te kopen. Welke stappen neemt u vervolgens voordat u uiteindelijk de sleutel van uw nieuwe woning krijgt? Eén belangrijke stap mag u niet overslaan: het inschakelen van een eigen aankoopmakelaar. Samen met hem zet u uw woonwensen op een rij. Wat zijn uw toekomstplannen, heeft u […] Lees verder »

FB_Guidan_website link berichten_onderzoeksplicht

Bezichtiging is meer dan ‘even kijken’

Bezichtiging is meer dan ‘even kijken” Wie een huis gaat kopen, wil natuurlijk geen ‘kat in de zak’ aantreffen. Een bezichtiging is veel meer dan ‘even kijken’ in een leuk huis. Zeker bij een tweede bezichtiging is het goed opletten. Zowel de koper als de verkoper hebben plichten tegenover elkaar. De verkoper is verplicht de […] Lees verder »

FB_Guidan_Berichten_feb2

Aankoopadvisering werkt

Aankoopadvisering werkt Een nieuwe woning zoeken is een hele speurtocht. Welke woning past het beste bij mij? Een appartement of een vrijstaande woning? Een tuin op het zuiden of een dakterras? Hoeveel kamers heb ik nodig? En wat zijn de mogelijkheden op het gebied van financiering? Om al deze vragen te beantwoorden, is hulp en ondersteuning van een ervaren […] Lees verder »