Guidan

10 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar is

10 redenen waarom een aankoopmakelaar in de huidige woningmarkt onmisbaar is?

De woningmarkt raakt in steeds meer plaatsen in Nederland oververhit en het percentage woningen dat voor de vraagprijs of daarboven wordt verkocht neemt in rap tempo toe. Heeft het nog wel zin om een aankoopmakelaar in de arm te nemen? Guido Leerkes van Guidan aankoopadvisering legt uit waarom juist nu het inschakelen van een aankoopmakelaar onmisbaar is in het aankoopproces:

  1. Een NVM-aankoopmakelaar zorgt ervoor dat u dagelijks op de hoogte gehouden wordt van het laatst beschikbare aanbod. In veel gevallen is dit tegenwoordig al ruim voordat de woning op Funda verschijnt
  2. Een gespecialiseerde aankoopmakelaar houdt dagelijks de sociale media kanalen in de gaten en speurt de markt af op zoek naar het meest actuele en geschikte aanbod dat past bij uw woonwensen. 
  3. Wanneer u samen met meerdere partijen op hetzelfde moment belangstelling heeft in een woning, komt u met een eigen aankoopmakelaar zeer serieus over bij de verkopende partij. U heeft zich immers goed voorbereid.
  4. Bij iedere woning ontvangt u een onafhankelijk aankoopadvies. Zo weet u precies hoeveel u betaalt voor uw emotie. Het is niet verkeerd om iets meer te moeten betalen in de huidige markt, maar het is fijn om te weten wat een reële marktwaarde is.
  5. Een aankoopmakelaar kan u uitstekend inlichten over uw positie als koper is in het aankooptraject. Wanneer bent u in onderhandeling? Mag de verkoper met meerdere partijen tegelijkertijd onderhandelen? Wat zijn de regels rondom een inschrijving? Allemaal zaken waarbij een aankoopmakelaar u kan adviseren, zodat u altijd weet wat uw positie is in het aankoopproces.
  6. Een aankoopmakelaar behoedt u voor het weglaten van mogelijk cruciale ontbindende voorwaarden in het aankooptraject. Denk hierbij aan ontbindende voorwaarden voor financiering, een bouwkundige keuring of een schoongrond verklaring bij een bouwkavels. In het heetst van de strijd, kunnen voorwaarden weggelaten worden die achteraf vervelende gevolgen kunnen hebben.
  7. Een aankoopmakelaar kent de weg in de financiële wereld en zal u de weg wijzen naar een deskundige hypotheekadviseur. 
  8. Door het uitgebreide netwerk van uw aankoopmakelaar, weet hij vaak als eerste wat de meest recente ontwikkelingen zijn op de woningmarkt.
  9. Mocht er geen geschikt aanbod beschikbaar komen, dan kan een aankoopmakelaar voor u op zoek gaan naar aanbod dat nog niet te koop staat.
  10. Zodra u een geschikt object heeft gezien, kunt u snel en voortvarend handelen.

De tijd dat de aankoopmakelaar met gestrekt been voor de laagste prijs ging in de onderhandelingen liggen voor bepaalde typen woningen achter ons, aldus Guido Leerkes. De klant heeft een woonwens, maar heeft juist nu begeleiding nodig om in de huidige markt overeind te blijven en de juiste keuzes te maken.

Doordat Guidan aankoopadvisering zich uitsluitend richt op kopersbegeleiding, staat het belang van de koper altijd op 1.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees alles over onze diensten op www.guidan.nl