Guidan

Aankoopmakelaar Sneeuwroem 7, Twello

Om zicht te hebben op wat een reële prijs is, had ik Guido al een keer gebeld, omdat ik hem kende vanuit mijn werk en bij de inschrijving van fase 2 De Schaker. Guido vertelde mij toen ook over zijn stappen om voor zichzelf te beginnen en zich te focussen op de vraagkant van de woningmarkt. Met name zijn modulaire aanbod sprak mij heel erg aan. Je kiest datgene waar je hulp/expertise bij nodig hebt en betaald zodoende nooit teveel. Je weet waar je van tevoren aan toe bent – financieel gezien.

Helaas sloot het aanbod niet aan bij hetgeen ik zocht. Ik heb toen even pas op de plaats gemaakt onder de noemer “Maybe it is just not ment to happen at this moment.”

Maar het kriebelde toch bij ‘ vrouwtje ongeduld’ en ik nam weer contact op met Guido, omdat ik wist dat hij ook aanbod kan creëren. Dus na een eerste face-to-face gesprek heeft hij een brief voor mij opgesteld met mijn vraag (soort woning, prijs, etc.) en die bij de 2-onder-1-kappers Achter ‘t Holthuis in de bus gedaan. We kozen voor woningen die wel enige tijd stonden, omdat het over het algemeen weinig zin heeft om zo’n vraag neer te leggen bij woningen die er net een paar jaar of minder staan. And guess what? We kregen in totaal 3 reacties – één was voor mij te duur, één was voor mij te donker en te klein en nummer 3 was perfect!

We moesten snel schakelen, want de (potentiële) verkopers zouden de volgende week voor 8 weken naar Nieuw-Zeeland vertrekken. Aan de keukentafel hadden we een mooi bod uitgebracht, die helaas door de verkopers na een nachtje slapen niet (meer) werd geaccepteerd. Met wat heen en weer gebel de volgende dag kregen we de koop rond voor €1.000 meer dan mijn oorspronkelijke bod. Een pracht resultaat! Temeer omdat ik met behulp van Guido weet dat ik marktconforme prijs heb betaald.